پزشکیان: رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است چین تعرفه‌ٔ کالا‌های آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد؛ قیمت طلا رکورد ۳۲۰۰ دلار را زد الفیاض: حشد الشعبی در نهاد‌های نظامی عراق ادغام می‌شود فیدان: ترکیه با ایران و آمریکا در تماس است اسلامی: ما از مرز‌های دانش در حوزه علوم هسته‌ای عبور کرده‌ایم شمخانی: وزیر خارجه ایران با اختیارات کامل برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا راهی عمان است بقائی: گفت‌و‌گو‌های شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است در پی سقوط یک فروند بالگرد در رودخانه هادسون منهتن هر ۶ سرنشین آن کشته شدند ابراز امیدواری روبیو در مورد نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا آغاز مذاکرات مسقط «بعدازظهر شنبه» / «زبان تهدید»، خط قرمز مهم حزب‌الله ادعا‌های رسانه‌ای درباره گفت‌و‌گو پیرامون خلع سلاح را «کذب محض» خواند منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است حماس: غزه نیازمند اقدام فوری جامعه بین‌المللی است واشنگتن: راه‌های بسیاری درباره موضوع ایران داریم، اما «دیپلماسی» با تهران برای ترامپ بسیار مهم است رئیس حشد الشعبی از ارسال «قانون ساختاری» این نهاد به پارلمان برای تصویب نهایی خبر داد

بایدن از موافقت اردوغان با پیوستن سوئد به ناتو تمجید کرد

رئیس جمهور آمریکا از موافقت ترکیه برای حمایت از پیوستن سوئد به ناتو در آستانه اجلاس این پیمان تمجید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۸۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز دوشنبه اعلام کرد که توافقی بین او، اردوغان و اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد حاصل شده است.

 

به گزارش ای بی سی نیوز، استولتنبرگ آن را «گامی تاریخی» خواند که متحدان ناتو را تقویت خواهد کرد.

 

بایدن در بیانیه‌ای گفت: «من از بیانیه‌ای که امروز عصر توسط ترکیه، سوئد و دبیرکل ناتو صادر شد، از جمله تعهد رئیس‌جمهور اردوغان به ارسال پروتکل الحاق سوئد به پارلمان ترکیه برای تصویب سریع، استقبال می‌کنم.»

 

او ادامه داد: آماده همکاری با رئیس جمهور اردوغان و ترکیه برای تقویت دفاع و بازدارندگی در منطقه یورو آتلانتیک هستم. من مشتاقانه منتظر استقبال از نخست وزیر کریسترسون و سوئد به عنوان سی و دومین متحد ناتو هستم و از دبیرکل استولتنبرگ به خاطر رهبری استوارش تشکر می‌کنم.

 

بر اساس بیانیه مطبوعاتی ناتو، اردوغان با ارسال سریع پروتکل الحاق سوئد به پارلمان در ازای تعهدات جدید در زمینه تروریسم و همکاری اقتصادی از جمله ایجاد یک هماهنگ کننده ویژه برای مبارزه با تروریسم در داخل ناتو موافقت کرده است.

 

پیشنهاد این کشور با مخالفت مجارستان نیز مواجه است. برای پیوستن به این سازمان به تایید اتفاق آرا از همه کشور‌های عضو نیاز است.

 

استولتنبرگ روز دوشنبه گفت مجارستان به صراحت اعلام کرده است که آخرین نفری نخواهد بود که درخواست سوئد را تصویب می‌کند و معتقد است "مشکل حل خواهد شد. "

 

بایدن خطاب به نخست وزیر سوئد گفت: ایالات متحده از عضویت سوئد در ناتو به طور کامل حمایت می‌کند. سوئد ائتلاف ما را قوی‌تر خواهد کرد و همان ارزشی را دارد که ما در ناتو داریم و من واقعا مشتاقانه منتظر عضویت شما هستم.

 

به گفته کاخ سفید، رئیس جمهور همچنین تمایل خود را برای تایید پیشنهاد سوئد در تماسی با اردوغان در روز یکشنبه اعلام کرده بود.

 

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: سران دو کشور همچنین در این تماس که ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به طول انجامید، در مورد تحویل جنگنده‌های F-۱۶ آمریکایی به ترکیه گفتگو کردند.

 

سالیوان در پاسخ به این سوال که آیا تمایل بایدن برای تهیه این تجهیزات در ازای اجازه ترکیه به سوئد برای پیوستن به ناتوست، پاسخ مستقیمی نداد.

 

بایدن پس از توقف در لندن روز دوشنبه با ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس و پادشاه چارلز سوم دیدار کرد و سپس وارد لیتوانی شد. او و اردوغان قرار است صبح روز سه شنبه در ویلنیوس دیدار کنند.

 

انتظار می‌رود که نشست ناتو بر ادامه کمک‌ها به اوکراین متمرکز باشد، زیرا این کشور ضد حمله خود را علیه روسیه آغاز کرده است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار